Kontakt centar: Tel: 035 247 740; Fax: 035 278 232 - Email: info@cssp.ba

Poštovanje prava manjina i pojedinih marginaliziranih grupa i dalje ostaje limitirano
Romi, invalidne osobe, LGBT popoulacija itd

Efekti bljeska ; Limitirano Romi, limitirano invalidne osobe, limitirano LGBT populacija

Održan prvi koordinacioni sastanak 03.03.2015.

utorak, 17 Mart 2015 13:46

Dana 03. 03. 2015., u prostorijama Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini održala je 1. koordinacioni sastanak Tijela za javno zagovaranje za kampanju „Uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti“ Koalicije KOMA. Sastanku je prisustvovalo osam osoba, predstavnika udruženja i organizacija iz različitih gradova BiH, inače članica KOME.


Svrha sastanka bila je definisanje budućih aktivnosti u okviru kampanje, a to su:

– Medijski brifing,

– Sastanak s urednicima,

– Press konferencija,

– Javni sastanak i

– Edukacija članstva u zajednici.

 

Javni sastanci će biti u formi javnih tribina i debata. Najavljene su tri debate: u Sarajevu (zadnja sedmica aprila), Mostaru (prva sedmica aprila) i Banja Luci (u maju). Tema javne rasprave je “Uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti”. Prijedlog podtema javne rasprave:

– Socijalna jednakost u praksi – zašto je neophodna reforma sistema socijalne zaštite? – Šta bi za građane BiH značio minimum socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti? – Socijalna sigurnost u BiH – kako do jednakih mogućnosti za sve građane?


Poruka prve kampanje, koja je izabrana na treningu, glasi: „Zar misliš da si daleko od margine i da ćeš tamo ostati cijeli život?“.

Na sastanku su dogovorene osnovne smjernice daljeg djelovanja Tijela za javno zagovaranje Koalicije KOMA za kampanju “Uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti”, u naredna četiri mjeseca.

Priče u fokusu

Video

play video ljudska prava

Dodatne informacije

Više informacija o sektoru "Ljudska prava - marginalizovane grupe" možete naćina linkovima liderskih organizacija:

O nama

Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD) uz podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) i Britanske ambasade, provode projekat "Održivost civilnog društva" - CSSP.

Kontakt

"Održivost civilnog društva" - CSSP

Ludviga Kube 7, 75000 Tuzla
 +387 35 247 740
info@cssp.ba

Newsletter

Ukoliko zelite da Vas redovno obavještavamo o novostima na projektu, molimo Vas da na slijedećem linku odaberete oblasti za koje ste zainteresovani i prijavite se na naš newsletter.

Prijava