Kontakt centar: Tel: 035 247 740; Fax: 035 278 232 - Email: info@cssp.ba

Bosna i Hercegovina  mora odgovoriti na sadašnje institucionalne slabosti
Mora obezbijediti vladavinu zakona
Odlučno ući u borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala

Godinama u ovoj oblasti izostaje suštinski napredak

Organizovana press konferencija

subota, 07 Mart 2015 20:44

U sektoru pravosuđa, organizovana  je press konfenercija, 03. februara 2015. na kojoj je prezentovana  „Pravosudna mreža“ koju čine predstavnici strukovnih udruženja sudija i tužilaca, kako sa državnog tako i sa entitetskog nivoa, centri za edukaciju sudija i tužilaca, advokatske komore RS-a i FBiH, predstavnici akademske zajednice kao i jedan broj nevladinih orgnanizacija koje imaju kapacitet i znanje da mogu doprinijeti ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Na press konferenciji su istaknuti izazovi na kojima će se raditi u naredom periodu a to su obezbjeđenje ustavnih i zakonskih pretpostavki za nezavisnost institucija pravosuđa.

Vijesti

Priče u fokusu

Video

play video pravosudje

Dodatne informacije

Više informacija o sektoru "Pravosuđe" možete naćina linkovima liderskih organizacija:

O nama

Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD) uz podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) i Britanske ambasade, provode projekat "Održivost civilnog društva" - CSSP.

Kontakt

"Održivost civilnog društva" - CSSP

Ludviga Kube 7, 75000 Tuzla
 +387 35 247 740
info@cssp.ba

Newsletter

Ukoliko zelite da Vas redovno obavještavamo o novostima na projektu, molimo Vas da na slijedećem linku odaberete oblasti za koje ste zainteresovani i prijavite se na naš newsletter.

Prijava